KATTERIET

Min uppfödning heter S*Willénkatten och namnet är från början geografiskt betingat. 

Jag som står bakom katteriet heter Lena Johansson, gift med Göte (min stora kärlek), som tyvärr inte finns kvar i livet. Jag är utbildad undersköterska och arbetar som boendestödjare.

Det har alltid funnits djur i hemmet och tassarna genom åren har varit många. Ingen glömd utan i mitt hjärta älskad och saknad.
Jag har tidigare haft hund och huskatt. I början av 2003 såg jag en helt underbar blåögd maskad katt på en kattutställning. Det var en ragdoll och jag läste allt jag kunde hitta om rasen. Jag besökte uppfödare av ragdoll för att få se dessa fina katter i verkligheten. Sedan dröjde det till mitten av år 2004 innan jag äntligen, efter mycket sökande, kunde tinga min första ragdoll. Och på den vägen är det.....

Min första ragdoll (Sickan) köptes som sällskapskatt och det var då aldrig min tanke att jag skulle ägna mit åt avel. Under kommande året blev jag dock erbjuden att bli fodervärd åt en ragdollhane. Denne hane finns tyvärr inte kvar i livt idag. Han blev 9 år och somnade in i augusti 2014. Sedan har jag också haft honkatt på foder.
Intresset för rasen har fört mig vidare och 25 oktober 2008 fick jag mitt stamnamn registrerat i SVERAK. Jag är diplomerad uppfödare sedan 23 september 2010. Jag har genomgått PAWPEDS tre ägar- och uppfödarkurser.

KATTERNA


Napoleon Bonaparte

Freja

DeeDee Warwick

Ma Baker

KatOmba

Ohlina